Produkt byl přidán do košíku

- +
Za kus
Pokračovat v nákupu Zobrazit nákupní košík
Nenechte si ujít nejnovější výhodné nabídky! Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte aktuální informace o propagačních akcích

Řeznické nože

  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

  1. Značka: Robert Welch Odstranit tuto položku
  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

plant image

OBLÍBENÉ VÝROBKY

Nože na maso – nejsou tak hrozivé, jak vypadají

Řeznické nože patří zcela jistě do kategorie nožů, kterých si v kuchyni nelze nevšimnout. S výjimkou nože na steaky, který je podobně velký jako univerzální nože, jsou ostatní řeznické nože rozhodně větší a delší. Jejich čepele mají většinou kolem dvaceti centimetrů. Než začnete nože na maso používat, mohou ve vás vzbuzovat respekt, ačkoliv jsou ve skutečnosti velmi pohodlné. Jsou velké kvůli tlaku, který je nutné vyvinout při porcování masa nebo oddělování masa od kostí. V nabídce našeho internetového obchodu YourHomeStory jsou řeznické nože, které jsou navzdory svým rozměrům opravdu funkční a pohodlné.Řeznické nože se od ostatních liší nejen velikostí čepele. Než je koupíte, zamyslete se nad tím, k čemu je budete používat. Například pokud rádi a často připravujete červené maso, které koupíte v řeznictví vcelku, pak je dobré si pořídit řeznický nůž AZZA nebo sekáček AZZA. Pokud chcete sami ve své kuchyni maso vykostit, pak se vám budou hodit úplně jiné nože. Můžete například použít vykosťovací nůž PRECIOSO. Má šestnácticentimetrovou čepel z nerezové oceli a speciální profilovanou, úzkou a ostrou špičku. Tento nůž na maso je nejen velmi odolný. Je uzpůsobený k snadnému oddělování masa od kostí. Pokud jste milovníky šunky, měli byste mít ve své kuchyni nože, které se skvěle hodí na krájení této potraviny. Nože na šunku jsou ty nejdelší, které naleznete v internetovém obchodě YourHomeStory. Liší se od ostatních. Nůž na krájení šunky SONIC má dlouhou a pružnou čepel s mírně zaoblenou špičkou. Hodí se nejen na krájení uzenin, ale i jemných ryb jako je například losos. S námi nabízenými noži na maso snadno připravíte oběd nebo večeři. Navíc je většina nožů dostupná v černé barvě, díky čemuž se budou hodit do každého interiéru.

Jak brousit řeznické nože?

Všechny nože ve vaši kuchyni by měly být nabroušené, ale v případě řeznických nožů je pravidelné broušení obzvlášť důležité. Je to mimo jiné kvůli tomu, že se řeznické nože používají na krájení osmaženého nebo upečeného masa, které je prostě tvrdší. Navíc nože na maso musí také zvládnout oddělení masa od kostí. Abyste si neublížili, je třeba mít dostatečně ostrý nůž, který se bez problému zařízne do tvrdé kosti. Jak správně nabrousit nůž na maso aby vám dobře sloužil v kuchyni? Zdánlivě jednoduchá činnost, kterou je broušení nožů, vyžaduje správnou techniku a zkušenost. Můžeme vás ale ujistit, že stačí dodržovat několik pravidel a můžete se stát mistry v oboru broušení nožů. Pokud chcete brousit nože na maso u sebe doma, musíte nejprve vybrat vhodný brousek. V nabídce našeho internetového obchodu YourHomeStory nabízíme několik typů brousků. Když už si vyberete vhodný brousek, je třeba uzpůsobit úhel, pod kterým budete brousit nůž. Tento úhel závisí na tom, jak byla řezná hrana původně vybroušena, a k čemu budete nůž používat. Napovíme vám, že pro kuchyňské nože, včetně nožů na maso, postačí úhel 20 až 25 stupňů. Broušení čepele začněte u rukojetí nože a směřujte k jeho špičce. Takto budete mít jistotu, že jste nabrousili celé ostří. Při broušení nemusíte používat velkou sílu. Stačí jemně přitlačit řeznický nůž k brusnému povrchu. Dbejte také na stejný počet tahů na jedné a na druhé straně. Pokud dodržíte těchto pár pravidel, můžete si být jistí, že vaše řeznické nože budou krájet maso skoro samy.

Nože na steaky – potěšení nejen z jídla

Steaky patří k pokrmům, která u mnoha lidí vyvolávají nezadržitelnou chuť. Steaky jsou považovány za maso, které je třeba umět připravit, ale je také třeba je umět sníst. Ať už je váš steak rare, medium nebo well done, určitě k němu potřebujete nůž na steaky, který by měl patřit do vybavení každé kuchyně. Nůž se silnou rukojetí připomíná klasický jídelní nůž. Pouze velké, husté zuby prozrazují jeho pravý účel – krájení smaženého nebo silně opečeného, tvrdšího masa. Pokud máte ve své kuchyni nože na steaky, určitě je využijete během víkendového grilování a připravíte milovníkům masa skvělý chuťový zážitek.

Řeznické nože – buďte profesionály ve své kuchyni

Svíčková, krkovice, perfektně osmažený steak – milovníkům masa tyto názvy zní nejen povědomě, ale i chutně. Pro snadnou přípravu a konzumaci těchto pokrmů z masa je dobré mít v kuchyňském šuplíku řeznické nože. Nemusíte být profesionálními kuchaři, abyste je mohli správně používat. Stačí mít speciální nože na maso, trochu zkušeností a budete moci profesionálně připravit mnoho pokrmů, které jste dosud jedli pouze v restauraci. Věříme, že v naší pestré nabídce řeznických nožů najdete něco, co se vám bude hodit, a rady, které jsme pro vás připravili v našem mini průvodci, vám pomohou používat tyto výjimečné nože s opravdovým potěšením.

To Top