Produkt byl přidán do košíku

- +
Za kus
Pokračovat v nákupu Zobrazit nákupní košík
Nenechte si ujít nejnovější výhodné nabídky! Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte aktuální informace o propagačních akcích

Dřevěná krájecí prkénka

  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

plant image

OBLÍBENÉ VÝROBKY

Dřevěná krájecí prkénka aneb čemu věnovat pozornost při výběru

Když vybíráte dřevěná krájecí prkénka stojí za to věnovat pozornost dřevu, z něhož bylo prkénku vyrobeno. Proč? Materiál, z něhož je výrobek zhotoven, ovlivňuje trvanlivost a způsob údržby. Výběr je opravdu velký, protože dřevěná krájecí prkénka mohou být zhotovena z dubového, akátového, hrušňového, bukového dřeva - jako např. krájecí prkénko HOME PROFI, ebenového dřeva nebo z kokosu. Je třeba podotknout, že dubové dřevo má přirozené baktericidní vlastnosti, a prkénko zhotovené z tohoto dřeva bude nejvíce hygienické. Prkénka zhotovená z ebenu a kokosu jsou trvanlivá a odolná vůči poškození. Pokud se rozhodnete pro nákup dřevěného krájecího prkénka věnujte pozornost také tomu, zda byl výrobek zhotoven z jednoho kousku dřeva. Díky tomu se prkénko nerozklíží a je stabilnější. Velmi důležitý je způsob impregnace prkénka. Nejlepší pro lidské zdraví jsou přírodní oleje, vhodné pro děti a alergiky. Dalším faktorem je velikost prkénka. Zde byste měli zvážit, kolik máte místa a způsob, kterým budete výrobek používat. Pokud budete na prkénku pouze krájet a sekat, pak jsou vhodnější menší velikosti. Pokud byste chtěli na prkénku servírovat chuťovky nebo z něho udělat tác na stůl, pak jsou lepší velká dřevěná krájecí prkénka. Velkým usnadněním při používání výrobku jsou také funkční okraje, speciální drážky, možnost složení nebo přiložený brousek na nože

Dřevěná krájecí prkénka – údržba

Nejčastější námitkou proti dřevěným prkénkům je jejich nesnadná a časově náročná údržba. Takové prkénka skutečně nelze vložit do myčky s ostatním nádobím, ale to neznamená, že je jeho údržba velmi složitá. Nejdůležitější je v případě dřevěných krájecích prkének pravidelnost. Výrobek je potřeba umýt neprodleně po dokončení krájení, takto budete mít jistotu, že šťáva ze surovin nepronikne dovnitř. Po umytí je prkénko třeba pečlivě utřít do sucha. Jednou za čas je dobré také prkénko naimpregnovat. K tomu jsou vhodné jedlé oleje jako kokosový, lněný nebo dýňový. Pokud i nadále cítíte nepříjemnou vůni, můžete na prkénko nasypat kuchyňskou sůl, rozetřít a nechat působit několik hodin, poté umýt. Sůl dobře pohlcuje pachy, má také konzervační vlastnosti. Dobrým způsobem na renovaci výrobku je zbroušení starého povrchu. Takto ošetřovaná dřevěná krájecí prkénka vám budou sloužit celá léta.

Péče o životní prostředí: dřevěná krájecí prkénka

Když vybíráte předměty pro každodenní použití, snažíte se zvolit takové, které budou trvanlivé a pevné. Tak, aby vám sloužily dlouhodobě. Je to velmi moudrý přístup nejen z finančního hlediska, ale také s ohledem na životní prostředí. Když vybíráte předměty z přírodních materiálů, vybíráte kvalitu a zároveň omezujete množství odpadu. Dřevěná krájecí prkénka jsou inspirována přírodou. Pokud je používáte, znamená to, že pečujete o naši planetu.

Přednosti dřevěných krájecích prkének

Přednosti dřevěných krájecích prkénekhygiena: kvůli přirozeným baktericidním vlastnostem (nejlepší je v tom ohledu dubové dřevo), trvanlivost: zde patří k nejtrvanlivějším materiálům kokos a eben. Kvalitní dřevo je odolné vůči poškození, péče o kuchyňské nože: dřevěná krájecí prkénka skvěle pečují o ostří, která se při styku se dřevem neotupují, elegantní vzhled: lze je používat jako tác na servírování chuťovek, uzenin nebo sýrů, odolnost: správně ošetřovaná budou sloužit celá léta, ekologie: příznivé pro životní prostředí, schopnost zacelení menších zářezů, které se objeví na povrchu výrobku při krájení a sekání, stabilita: dřevěné krájecí prkénko neklouže na povrchu linky, což je zárukou bezpečného používání.

To Top